Fullscreen image

De impact van Anne Frank

Anne Frank Stichting

Een nieuwe generatie

In november 2018 is het vernieuwde Anne Frank Huis in Amsterdam geopend. Het levensverhaal van Anne Frank moet worden doorverteld aan de nieuwe generatie. Veel van de bezoekers zijn jonger dan 25 jaar en komen uit landen buiten Europa. Het is daarom belangrijk om dieper in te gaan op de historische context en de achtergronden van het levensverhaal van Anne. DOOR, het cultuurlabel van IN10, is gevraagd door de stichting om de inhoudelijke vernieuwing door te vertalen in een ‘future proof’ digital storytelling strategy.

  • Resultaat De nieuwe site versterkt de totaalervaring van het bezoek door een gelaagde content aanpak. Bezoekers maken online kennis met Anne Frank en vinden stap voor stap meer verdieping door o.a. virtueel door het Achterhuis te lopen. Veel aandacht is uitgegaan naar het visueel beschikbaar maken van de historische content. Nieuw is het onderdeel 'thema's' waarin bezoekers leren van de geschiedenis. Vooroordelen, discriminatie en antisemitisme zijn van alle tijden maar je kan er iets tegen doen. Bekijk de video’s, lees de antwoorden op veelgestelde vragen en bekijk persoonlijke verhalen van jongeren.
  • Bezoek de website www.annefrank.org
Fullscreen image

Betreed het Achterhuis

Loop nu door het Achterhuis zoals het eruit zag toen Anne er ondergedoken zat. Terwijl je virtueel door het huis heen ‘loopt’, kun je in elke kamer bijzondere items vinden. Waarom ligt er een verrekijker op de vensterbank? Klik het aan en ontdek dat Anne in de avonduren stiekem haar buren begluurde om de tijd te doden.

Het dagboek

Wie Anne zegt, denkt natuurlijk direct aan haar dagboek. Naast haar dagboek leer je op de site nu ook meer over haar brieven, andere geschriften en Kitty aan wie Anne al haar verhalen richtte.

split image
Fullscreen image

De Tijdlijn

Het verhaal van de familie Frank is niet los te zien van het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. Op de site hebben we veel aandacht besteed aan het zichtbaar maken van hoe deze verhaallijnen door elkaar heen lopen.

Fullscreen image
Fullscreen image

Anne anno nu

Vooroordelen, discriminatie en antisemitisme zijn van alle tijden, maar je kunt er iets tegen doen. Vooral jonge mensen kunnen leren van de geschiedenis. DOOR heeft een nieuw format geïntroduceerd op de site, waarin je met video’s, veelgestelde vragen en persoonlijke verhalen van jongeren wordt uitgedaagd na te denken over deze thema’s.

split image
Fullscreen image